Egyszer Cipruson / Bir Zamanlar Kibris / Once Upon a Time in Cyprus
Ciprus: A győzelem felé / Kibris: Zafere Dogru / Cyprus: Towards Victory


.

Egyszer Cipruson...
2021-2022

A történet Ciprus szigetén játszódik 1963-ban, és bemutatja, hogyan oszlik ketté a sziget: északon török ​​részre, délen görög részre.

Filmbeli név: Kemal Dereli
Karakter: Kemal, a családfő egy ciprusi török ​​földbirtokos...

Színész: Ahmet Kural
Született: 1982 November 10. (Törökország)
Családi állapot: Házas

Ahmet Kural török ​​színész. 1982. november 10-én született Kütahyán, ahol édesapja rendőrfőnökként szolgált. Eredetileg Ankarából származik. Tanulmányait középiskolai...

A "Ciprus a győzelem felé" téma; Rauf Denktaş-t Makaryos száműzte a szigetről, és nem viszik Ciprusra. Denktaş titokban behatol a szigetre a tengeren a TMT legendás zászlóvivőjével, Ali Rıza Vuruşkan parancsnokkal. Másrészt, Kemal Dereli, aki újra egyesült családjával, most már teljesen készen áll arra, hogy mudzsahid legyen. Kemal és Derviş,...

Elveszett életek, összetört szerelmek és a létért való küzdelem 1963-ban a Dereli gumikereskedő családot, akik a sziget idilli földrajzában élték le örömteli életét, a többi török ​​családhoz hasonlóan megtámadták a Bloody Christmas néven ismert eseményekkel. Miközben az elszakadt családtagokat száműzték városaikból, és kényszervándorlásba...

A történet:

A Dereli család egy jól ismert család Cipruson. Kemal Dereli ( Ahmet Kural ) egy sikeres gumikereskedő, aki boldogan él együtt feleségével Incivel ( Pelin Karahan ), két lányával, apjával Salahival (Ahmet Somers), anyjával, Sitkiye-vel (Deniz Baytas) és nővérével, Pembével ( Miray Akay ).

A Dereli család élete fenekestül felfordul az EOKA nevű terrorszervezet miatt. Amikor Kemal elhagyja szülővárosát, hogy eladja termékeit, szülővárosát megtámadja az EOKA. A Dereli család hirtelen szétszakadt, Inci és lánya Muge fogságba esik, míg Salahi apa megsérül.

Amikor Kemal visszatér szülővárosába, a káosz közepén találja magát. Tanuja annak, hogy sok ciprusi törököt öltek meg szülővárosában. Megsemmisül, amikor megtudja, hogy felesége Inci és lánya, Muge fogságba esik. Nem tudja, mi lesz velük emiatt, reménytelennek érzi magát.

Kemal úgy gondolja, hogy az összes foglyot Lefkosa körzetbe küldik. Így Kemal oda akar menni, hogy megmentse feleségét és lányát. A szüleit és a többi törököt azonban nem hagyhatja hátra.

Kemal egy olyan embercsoport vezetője lesz, akik kénytelenek elhagyni földjüket, ahol születtek és felnőttek. Míg a törökök biztonságos zónába vándorolnak (a zöld vonalon haladnak át), Kemal mindent megtesz, hogy megvédje őket. Ezen a nehéz úton Kemal nagy bátorságról tesz tanúbizonyságot gyermekkori barátjával, Dervisszel (Hasan Kucukcetin).

Eközben a ciprusi törökök képviselői, Rauf Denktas (Devrim Saltoglu) és Dr. Fazil Kucuk (Hakan Guner) nemzetközi segítséget kérnek a ciprusi törökök védelmében. Igyekeznek mindent megtenni, hogy bemutassák, mi történik Cipruson, és hogyan mészárolják le a ciprusi törököket. Ciprus kezes hatalmai (Törökország, Görögország és az Egyesült Királyság) beavatkozását akarják, hogy véget vessenek ennek a káosznak.

Az EOKA terrorszervezet 1955-ös megalakulása óta a ciprusi törökök alkotmányos jogait megsértették, és kénytelenek elhagyni a szigetet.

A sziget ciprusi görög görögökből és muszlim ciprusi törökökből áll. A sziget etnikai görögei egyesíteni akarják Ciprust Görögországgal ("enosis"), míg a ciprusi törökök következetesen ellenzik a Görögországgal való egyesülés gondolatát.

Törökország, mint kezes hatalom 1963-ban nem szól bele a ciprusi kérdésbe, hanem sikeres embert küld, hogy megértse, mi is történik valójában.

Ankarali ( Serkan Cayoglu ) egy intelligens és rettenthetetlen hírszerző tiszt, aki hamarosan feleségül veszi Aysét (Gulper Ozdemir ). Szovjetuniói szolgálata után úgy gondolja, hogy néhány évre szabad lesz. Így azt tervezi, hogy megnősül, és egy ideig békés életet él.

Ankarali új szolgálatot kap Cipruson. Eleinte nem szívesen hagyja hátra menyasszonyát. Végül azonban úgy dönt, hogy vállalja a kötelességet, amikor meglátja a Ciprusról érkező fényképeket. Sikeresnek kell lennie a kihívásokkal teli küldetésben, a ciprusi törökök védelmében.

Ankarali új személyazonosságot kap, és Ciprusra megy minisztériumi ellenőrnek. Új úton jár, ahonnan nincs visszatérés. Ezért levelet küld a menyasszonyának, és azt mondja: "Ne várj rám. Bocsáss meg, ha tudsz."

Ayse egy fiatal orvos, aki halálosan szereti Ankaralit. Valahányszor levelet kap a menyasszonyától, megérti, hogy menyasszonya titkos kötelesség miatt tűnt el. Nem tud semmit mondani a családjának, és nagyon nehéz úgy várnia, hogy nem is tudja, hogy a menyasszonya él-e vagy sem.

Ayse nagyon erős és makacs lány. Gazdag családból származik. Ahelyett, hogy otthagyná menyasszonyát, és békés életet választana, elhatározza, hogy megvárja menyasszonyát. Még Ciprusra is szeretne menni önkéntes orvosnak.

Ankarali mindent megtesz, hogy ne vonja magára a figyelmet. Úgy viselkedik, mintha komolytalan és ügyetlen lenne, miközben titokban adatokat gyűjt és segít a ciprusi törököknek. Titokzatos hőssé válik, aki a ciprusi törökök reménységévé válik.

Ankaralinak meg kell küzdenie az EOKA terrorszervezet és támogatói, Samson ( Tayanc Ayaydin ), Grivas (Nebil Sayin) és Makaryos (Emre Torun) ellen. Az EOKA mindent megtesz annak érdekében, hogy a ciprusi törököket menekülésre kényszerítse a szigetről, hogy ne legyen ciprusi probléma.

A Once Upon A Time in Cyprus (Bir Zamanlar Kibris - Kibris Zafere Dogru) sorozat története a ciprusi törökök szenvedéseiről szól. Ciprus két részre szakad, vagy egyesül Görögországgal? Vajon sikerül Kemal Derelinek megmentenie feleségét Incit és lányát? Sikeres lesz Ankarali a ciprusi törökök védelmében? Ankarali és Ayse végül összejönnek, és utána békés életük lesz?

És a folytatásban...
2.évad - Ciprus a Győzelem felé

A "Ciprus a győzelem felé" téma; Rauf Denktaş-t Makaryos száműzte a szigetről, és nem viszik Ciprusra. Denktaş titokban behatol a szigetre a tengeren a TMT legendás zászlóvivőjével, Ali Rıza Vuruşkan parancsnokkal. Másrészt, Kemal Dereli, aki újra egyesült családjával, most már teljesen készen áll arra, hogy mudzsahid legyen. Kemal és Derviş, miután egy titokzatos szertartáson felesküdtek a TMT-re, megkezdik titkos küldetésüket Ankaralıval. Az Ankaralıból, Mücahit Kemalből és az új mudzsahedenből álló csapat nem tudja, hogy menyasszonya, Ayşe Ciprusra érkezett, egy elválaszthatatlan műveleti csapat. Ez a 713 mudzsahedből álló csoport, amely a történelembe vonult ellenállást tanúsított, 15 000 ellenséggel fog harcolni, akik négy oldalról vették körül őket, és megírják az ellenállás eposzát.