Season 01 - Bir Zamanlar Kibris

2021.04.01

Elveszett életek, összetört szerelmek és a létért való küzdelem 1963-ban a Dereli gumikereskedő családot, akik a sziget idilli földrajzában élték le örömteli életét, a többi török ​​családhoz hasonlóan megtámadták a Bloody Christmas néven ismert eseményekkel. Miközben az elszakadt családtagokat száműzték városaikból, és kényszervándorlásba kezdenek, Kemal Dereli, a családfő több ezer török ​​vezérévé válik saját családjával a vándorlási úton. Miközben Cipruson folytatódik a harc az életért, a Törökországból titkos küldetésben a szigetre küldött ankarai állampolgár megváltoztatja az események menetét Nicosiában. A szigeten titkos hőssé változott Ankara és elvált menyasszonya vágyakozással és életért való küzdelemmel vegyített szerelme összefonódik a Dereli család történetével.

A sorozat részei eredeti török nyelven letölthetők a sorozat epizód képeire kattintva.

Episode list:

1.rész:
vetítési dátum: 2021. Április 01
nyelv: Török
elérhető felirat: magyar 
hossza: 2 óra 25 perc 29 mp

Tartalom:

1963. december 21-én reggel... Mint minden ciprusi görög és ciprusi török, a Dereli család is úgy ébredt aznap reggel, hogy nem tudta, hogy soha többé nem találkozhat. Véres karácsonyként vonulna be a történelembe. Azon a napon nemcsak Kemal Dereli és több százezer ciprusi török, hanem a Török Köztársaság több százezer polgárának az élete is, akik az államnak titkoltan dolgoztak, köztük a Cipruson élők, és Ankarában éltek. az "anyaország", soha nem lenne "ugyanaz, mint korábban".
Az Egyszer Cipruson, amely történelmünk fontos részét képezi, a ciprusi török ​​nép nagy drámáját meséli el, és egyedülálló és dicsőséges ellenállásuk, amely a Törökországgal való szolidaritásban győzelemre és békére vezette őket, nagy izgalmat fog kelteni a közönség. 

2.rész:
vetítési dátum: 2021. Április 08
nyelv: Török
elérhető felirat: magyar
hossza: 2 óra 01 perc 18 mp

Tartalom:

A 20 ezer ciprusi törökhöz hasonlóan, akiket kitelepítettek falvaikból és városaikból, Kemal és családja folytatja útját, és egyre csökken az üldöztetéstől. Egyrészt Kemalnek meg kell védenie a konvojt, másrészt pedig mielőbb el kell érnie elrabolt feleségét és lányát.Miközben kiderül, hogy Sampson miért rabolta el különösen Pearlt, Makarios az utolsó ütést keresi. Nicosiát csökkentik, a török ​​vezetőket elfogják. Amint az ankaraiak beteszik a lábukat a szigetre, megkezdik költözéseiket, hogy megszabadítsák Nicosiát és a bevándorlókat. Amikor a csuklyás hős összefog a ciprusi mudzsahedekkel, a törökök túljutnak a kezdeti sokkon, és megkezdik epikus hazájuk védelmét.

3.rész:
vetítési dátum: 2021. Április 15
nyelv: Török
elérhető felirat: magyar 
hossza: 2 óra 26 perc 49 mp

Tartalom:

Kemalnak, aki azt hiszi, hogy lányát és feleségét megölték, most egyetlen célja van, hogy az egyre rosszabb helyzetű apját és az egyre fogyatkozó migránscsoportot biztonságban vigye az ankaraiak által létesített sátorvárosba. . Kemal úgy dönt, hogy feláldozza magát, hogy átjusson az ellenőrzőponton. De van, aki ezt felismeri.
Másrészt az ankarai személy öngyilkos küldetésre indul, hogy a sebesültek holttestét és Nihat őrnagy családját Törökországba szállítsák; Egyedül portyázik a brit főbiztosnál a szigeten, és a kezében lévő nagy ütőkártyával Törökország segélyszállító repülőgépe fogja felvenni és felszállni a sebesülteket. Ennek az adunak a forrása a Szovjetunió. Ebben az epizódban Ankaralıt láthatjuk azeri törökként, amikor a Szovjetunióban szolgált.
Amikor İnci és Müge először hagyják el a börtönt; Ankaralı menyasszonya, Ayşe szerelme miatt az őrület határán van.

4.rész:
vetítési dátum: 2021. Április 22
nyelv: Török
elérhető felirat: magyar
hossza: 2 óra 33 perc 40 mp

Tartalom:

A sorozat negyedik epizódjában; Kemal, Ankaralı és İnci útja nagy meglepetéssel keresztezi Dervişt. Kemal az életét teszi kockára, hogy megmentse İnci-Müge és az összes többi fogoly életét. Másrészt, amikor Ankarali szemtanúja lesz Kemal feláldozásának, akivel most találkozott, rájön, hogy hosszú távú barátság kezdődött vele. Az első találkozás azonban Kemal és Ankara lakosai között meglehetősen kemény. Miközben kiderül, hogyan élte túl Derviş, új célja, hogy elrabolja İncit és Mügét a fogságuk helyéről, és Kemalbe szállítsa.
Másrészt Ankara menyasszonya, Ayşe titkos kalandja következtében hosszú idő után először kerül kapcsolatba vőlegényével.
A két szerelmes érzelmes történetében nagy meglepetés is van: szerelmi történetként kerül képernyőre Ankara titkos németországi küldetésének napjai és Ayşével való találkozásuk.
Miközben a Makarios csapatok elfoglalják Nicosiát, és elesik Rauf és Dr Küçük főhadiszállása, Törökország úgy dönt, hogy beavatkozik Cipruson. Amíg a ciprusi törökök megmutatják erejüket és ellenállnak, vajon a török ​​repülőgépek a segítségemre tudnak-e jönni a kifutó idő ellen?
Amikor İnci és Müge először hagyják el a börtönt; Ankara menyasszonya, Ayşe szerelme miatt az őrület határán van.

5.rész:
vetítési dátum: 2021. Április 29
nyelv: Török
elérhető felirat: magyar 
hossza: 2 óra 29 perc 38 mp

Tartalom:

Kemal megtudja, hogy Derviş életben van, és együtt van feleségével és lányával. Amint veszélyes útra indul velük, akadályt talál maga előtt: Ankarából származik. Ankarali, aki a görög részre ment török ​​betegeket és orvosokat fogadni, tisztában van vele, hogy Sámson trükközni fog velük ebben az ügyben. Kemal, Ankaralı, İnci, Samson, Sandy, Grivas és Makaryos együtt vannak ugyanabban az épületben a feszült fogolyszállítás alatt. Kemalt szándékosan vonják Sámson halálcsapdájába, hogy megmentse feleségét és lányát. Miután napok óta először találkozott İncivel és Mügével, Kemal készen áll arra, hogy életét adja, hogy megszerezze őket.
Másrészt Makarios svájcisapkás vadászata folytatódik. Nehéz idők kezdődnek Bereli számára, amikor a Makariost támogató Szovjetunió a KGB-t is beleveszi a játékba. Míg a szigetre tartó Ayşe nagy meglepetésre vár Mersinben, a Hamitköyben maradók váratlan problémával szembesülnek: İnci és Müge után az enyém elvesztésének lehetősége tönkreteszi a családot.

6.rész:
vetítési dátum: 2021. Május 06
nyelv: Török
elérhető felirat: magyar 
hossza: 2 óra 35 perc 29 mp

Tartalom:

A sorozat új epizódjában; A támadások és üldöztetések elől menekülő ciprusi törökök, akiket falvaikból vándorolni kényszerültek, elkezdték elérni Nicosiát. Most az élelmiszer- és szálláshiány okozza a legnagyobb kellemetlenséget. Több ezer gyászoló ember küzd éhséggel, hideggel és menedékproblémákkal Nicosia utcáin.
Rauf Denktaş és az Ankaralık kockázatos tervet dolgoznak ki a Makaryos által elrabolt élelmiszerkészlet lefoglalására. Kemal és Derviş megtudja, hogy Sámson volt az, aki meggyilkolta Berelit. Sámson a török ​​oldalon ragadt. Kemal kapcsolatba lép Sámsonnal a rádióval a kezében. Most egy macska-egér játék veszi kezdetét Kemal és Samson között, Kemal rendezésében.
Amikor a KGB megfejti Bereli kilétét az ankarai Ayşe segítségével, háború kezdődik a szovjetek és a hírszerzés között. Ankara utcáin lövéseket hallanak. İnci viszont kihasználja Sámson távollétét és elmenekül. Most az anya-lánya feszült üldözésre és menekülési üldözésre vár az EOKA-val a görög utcákon.

7.rész:
vetítési dátum: 2021. Május 20.
nyelv: Török
elérhető felirat: magyar
hossza: 2 óra 34 perc 24 mp

Tartalom:

Rauf, Kemal, Ankaralı és Mujahideen erőfeszítéseivel Makarios és Sampson tervei meghiúsultak. Rauf Denktas, Dr. Fazıl Küçükkel együtt egy asztalhoz gyűjti a ciprusi törökök előkelőit. A két vezető egy új államszerkezet alapjait rakja le.
A KGB meggyilkolja a főnököt és a legendát, mivel a Bereli-kérdés megoldatlan marad. Bár Ankarában nem mennek jól a dolgok, İnci, aki Nicosia görög oldalán él szökevény életet, nagyon közel van a szabadsághoz.
Denktashnak új terve van a mudzsahedekkel és Ankara népével. Kemal mozsárokkal támogatja ezt a tervet, amit az ostromlott Nicosiában képtelenségekkel hajtott végre. A Makarios-kormány által bitorolt ​​Buzhane elleni rajtaütésben az elnyomott nép egyesül, és megkezdődik a nagy győzelem felé vezető út.

8.rész:
vetítési dátum: 2021. Május 27
nyelv: Török
elérhető felirat: magyar 
hossza: 2 óra 34 perc 02 mp

Tartalom:

Itt az ideje, hogy találkozzunk Cengiz Topel és Erenköy mudzsahedekkel a Once Upon a Time in Ciprus című filmben. Megnyílik az út az Erenköy-ellenálláshoz, amelyet a Çanakkale-i Çanakkale eposzként ismernek. A jégházi razzia győzelme után a nicosiaiak megkönnyebbülten fellélegeztek Rauf Denktaşnak, Ankaralınak, Kemal Derelinek és a mudzsahedeknek köszönhetően. Rauf Denktaş most Ankarába utazik.
Kemal viszont İnci és Müge nyomára bukkant, és a görög oldalra megy, és bármi áron kiszedi őket. Bereli lesz a legnagyobb asszisztense ebben a halálos küldetésben. A család végül összejöhet. De vajon képesek lesznek-e kijönni a görög oldalról és elérni a lehetetlent?
Ankarának meg kell mentenie Sandyt egy lehetetlen műveletben, hogy teljesítse ígéretét, hogy megmentse testvéreit, akiket halállal fenyegetnek Nagy-Britanniában. Vajon Ankara képes lesz megmenteni Sandy testvéreit?

9.rész:
vetítési dátum: 2021. Június 03
nyelv: Török
elérhető felirat: magyar 
hossza: 2 óra 42 perc 47 mp

Tartalom:

Az első, nehézségekkel teli évad vége nagy árral és áldozatokkal jár, amelyeket hőseink fizettek a ciprusi ügyért. Kemal, aki İncit, Mügét és Sandyt próbálja Törökországba csempészni, eléri Erenköyt, de nem tudnak arról, hogy ott áruló les vár rájuk. Másrészt az ankaraiak útnak indultak a Lapta Iskolában összegyűlt csapattal, hogy megmentsék a 28 túszt. Miközben Derviş és Ankaralı bosszút áll az EOKA-tagok lövöldözőin, Aysel és Ali, a véres karácsonyon és a véres fürdőkádon, megismerik Kemals nehéz helyzetét, és elindulnak Erenköy felé. Rauf viszont Ankarában kezdte száműzött életét, először felvette a kapcsolatot Cengiz Topellel és a Legenddel, és megkezdte az előkészületeket a közelgő Erenköy-háborúk előtt.

- É V A D     V É G E -